Det er ingen tvil om at Halloween har blitt en skummelt dyr forbruksfest. I en undersøkelse YouGov har gjort for Danske Bank, kommer det fram at nordmenn planlegger å bruke 890 millioner kroner på Halloween i 2023, noe som er 140 millioner kroner mer enn i fjor. Både for lommeboka og for klimaet er dette dårlig nytt. Men barna vil jo gjerne ha et nytt halloweenkostyme hvert år.

Lag enkelt halloweenkostyme

Daglig leder i ReLove, Katya Bukhantsova. Foto: Rikke Dahl Monsen

Derfor spurte vi Katya Bukhantsova, daglig leder i ReLove om hjelp til å lage sju  halloweenkostymer – av ting som finnes hjemme i skuffer og skap. Det beste med kostymene? Ingenting ødelegges! Det betyr at alt kan demonteres tilbake til sin opprinnelige form.

Lag enkelt halloweenkostyme

Skummelt enkle kostymer som ikke involverer klipping! Foto: Rikke Dahl Monsen

Halloweenkostyme: fra pysj til dinosaur

Hva med å forvandle pysjen til en dinosaur og så tilbake til pysj igjen når Halloween er over? Halloweenkostymene varierer i vanskelighetsgrad, fra å bare vrenge en sokk, til å feste monster-armer med sikkerhetsnål. Kostymene kan lages av de fleste klær, og der vi bruker sikkerhetsnål, kan det også brukes nål og tråd hvis du heller vil det.

Hvit teip, tusj, saks, gummistrikk, sikkerhetsnåler, gummihansker, todelt pysj eller joggedress, plastpose, sokker og lue.

Slik gjør du det: Fyll buksebena med et lett materiale, for eksempel plastposer. Fyll eller blås opp hanskene. Fest hanskene til buksebena og på genseren. Fest buksen på baksiden av genseren. Vreng sokkene til baller og fest på luen med sikkerhetsnål (evt nål. og tråd). Tegn øyne på teipbitene, og klistre dem på sokkene.

💡Tips: Du kan også bruke oppvaskhansker eller votter som monster-hender. Fest beinet til ermet så beveger begge armene seg samtidig! Smink en STOR monster munn.

👻Spøkelse

Dette trenger du:

Hvit duk/laken, lue, nål og tråd, teip og saks.

Slik gjør du det: Fest luen på undersiden av gardinen. Klipp ut et ansikt av sort teip.

💡Tips: Hvis du ikke har sort teip til ansikt, bruk en hvit teip som du tusjer sort. Du kan bruke en gardin, en duk eller annen transparent tekstil du har liggende hjemme. Psst: Det ser kulest ut med sorte klær og hansker til!

🕷Edderkopp

Dette trenger du:

Slik gjør du det: Vreng sokkene til baller og tegn øyne på teip. Fyll sokkene med pute-innmat, bobleplast eller plastposer. Fest sokkene til forsiden eller baksiden av hettegenseren.

💡Tips: Heng reflekser på ermene for å synes bedre i kveldsmørket! Bruk hansker eller sorte sokker på hendene Hettegenseren kan brukes motsatt vei, slik at hetta kan tas opp og ned for å skremme. Hva med å male spindelvev i ansiktet?

🐰(sint)Hare

Dette trenger du:

Nål og tråd eller sikkerhetsnål, strømpebukse. Strømpebuksa kan fylles med to plastposer for mer fyll.

Slik gjør du det: Vreng sokken til en ball. Fest på ønsket antrekk.

💡Tips: Her kan du være kreativ med farger og accessoirer! Hva med å lage en super-hare eller sinna-hare? Sminken og resten av antrekket forsterker det.

💀Skjelett

Dette trenger du:

Svart pysj, saks og teip.

Slik gjør du det: Klipp teipbiter og klistre dem til ønsket antrekk. Kan det bli enklere?

💡Tips: Sminken blir viktig her! Det finnes veldig mange gode skjelettsminkevideoer på You Tube, og du kommer langt med svart og hvit sminke. Bruk gjerne sorte votter eller sokker på hendene, og en sort lue. Hva med å feste på noen reflekser, eller lage en kappe av en skjorte eller gammel gardin?

🦕Dinosaur

Dette trenger du:

Belte, saks, sikkerhetsnåler, tynt fleecepledd, grønn pose, lue og pysjbukse.

Slik gjør du det: Dytt et bukseben inn i det andre. Rull et teppe på langs slik at det blir lengre enn selve buksen, og brett slik at det blir dobbelt. Dytt teppet inn i buksen, med bretten ut. Tre beltet gjennom buen, og fest buksen til teppet. For å få en bøy på halen, fest den på midten. Klipp den grønne posen i midten mellom hankene. Strimle fra midten ut til kantene og stopp ca. to cm fra kanten. Fest til lue og hale.

💡Tips: Hansker eller sokker på hendene. Fargerike klær, og smink på et dino-fjes!

Fortryllende gutt i piratkostyme som svinger med et sverd for en uforglemmelig Halloweenkostyme.

Enklere Halloweenkostyme enn dette blir det ikke!

Du trenger:

En buff, et fargerikt skjerf og et lekesverd.

Slik gjør du det: Lag et Pirat-kostyme ved å bruke en buff på hodet, et skjerf rundt livet og feste forskjellige leker i skjerfet!

💡Tips: En løs hvit bluse og en saftig bart gjør piraten skummelt glad!