Våren kommer snikende, har du testet disse opplevelsene i Oslo?

Ti tips til deg som vil kjenne på feriefølelsen i egen by mens vi venter på sommeren.

Tekst Rikke Dahl Monsen Foto Rikke Dahl Monsen
 • Oslotips 1: Er du av den morgenglade typen? Ved siden av SALT ligger Norges første elektriske katamaran, The Fjords, og du kan booke deg plass på morgenyoga seilas. Myk opp kroppen mens Oslofjorden bølger under deg.
 • Oslotips 2: Har du testa Parkour? Hadde det vært gøy å lære catleap, gibbon swing, strides eller wallrun? Oslo Parkour Park har åpent for drop-in til faste tider.
 • Oslotips 3: Mikro har vært i vinden lenge, men visste du at Oslo har to mikrobuldreri? Sjekk ut Oslo Mikrobuldreri – de har åpent døgnet rundt og har drop-in.

  Det finnes også mange utendørs treningsparker i byen.

 • Oslotips 4: Er du kanskje mer en byvandrer? Alnaelva er en av Oslos gjenåpnede elver, og byr på en deilig kontrast mellom vill natur og urban by. Stikker du innom Kruttverket for en liten stopp angrer du neppe.
  Ps: Brodder er ingen dum idé til denne turen.
 • Oslotips 5: Når vi er inne på vandring – du har vel sjekket ut skulpturene i Ekebergparken? Hvis ikke er det på tide, og vi tør påstå at det er et av de fineste stedene å se solnedgangen i Oslo. Blir du sulten eller tørst kan du avslutte turen på nye Svingen på Sletta.

Visste du at Oslo er en gåby i verdensklasse?

 • Oslotips 6: Vil du holde deg i sentrum er Havnepromenaden et klassisk Oslotips. Følg de orange tårnene, og se hvordan byen har utvikla seg ned til sjøkanten.
 • Oslotips 7: Kanskje du vil starte eller avslutte turen med en badstu og et forfriskende bad? Nye badstuer popper stadig opp langs havna, og du kan velge mellom drop-in eller leie av egen badstu. Byens nyeste badstuer ligger ved Alnaelva og på Bekkelagsbadet.
 • Oslotips 8: Er sjøen i februar litt vel frisk for deg? Hva med å svømme i det nyåpnede Vestkantbadet? Etter badet kan du gå opp trappene og ta en matbit i Ekspedisjonshallen på nye Sommerro hotell, mens du nyter Per Krohgs store freskomaleri fra den tida bygget huset Oslo Lysverker.
 • Oslotips 9: Mange har fått med seg åpningen av Nasjonalmuseet og Munchmuseet, men har du fått meg deg at Paradox museet har åpnet i Oslo? På dette museet blir du garantert overrasket, og museet er kanskje Oslos mest fotogene museum?
 • Oslotips 10: Liker du å få litt puls er Oslo reptilpark verd turen. Er du heldig får du kanskje holde på en slange? Kongepytonen Georg stiller villig opp. Og liker du bedre dyr med pels er den hvitørede silkeapen Harald en sjarmør.