Her får du reparert sykkelen din

Ikke la et flatt dekk punktere lysten og muligheten til å sykle. Det er mange sykkelreparatører over hele byen som både vil og kan hjelpe deg.

Tekst Lise H. Eide Foto Per Christian Lind Oppdatert

At Oslo er blitt en sykkelby, er mangfoldet av sykkelverksteder nok et bevis på! Over hele byen er det mulig å få vedlikeholdt og reparert tohjulingen. Regelmessig sjekk og pleie er god investering og gjør at sykkelen varer lenger. I tillegg er det flere verksteder som ansetter unge eller andre med behov for arbeidstrening, så muligheten for å støtte en god sak er til stede.

Red Bike sykkelverksted

Grefsenveien 26
0482 Oslo

Dette sykkelverkstedet drives av Nettverk etter soning, så her går overskuddet til en god sak. Har et stort delelager og er gode på eldre sykler. Reparerer også elsykler og transportsykler.

Oslokollega AS

Cecilie Thoresensvei 11
1153 Oslo

Rimelig verksted som også hjelper folk tilbake til jobb. Reparerer alle type sykler, har også et stort lager av brukte deler. Selger også brukte sykler, hvorav mange kommer fra Norsk Gjenvinning.

Paahjul sykkelverksted

Dronning Eufemiasgate 28
0191 Oslo

Verksted med faglærte sykkelmekanikere som jobber side om side med personer med rusbakgrunn som er i arbeidstrening. Tiltaket er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og HitecVision.

Bike Brothers

Pilestredet 47b
0350 Oslo

Dette er en kjede med fire butikker i Norge, driver også med salg av sykler og utstyr. Har ansatte med lang og bred erfaring. På nettsiden deres ligger det linker til ulike brukermanualer og håndbøker til sykler de fører.

Peloton Oslo

Torggata 35
0183 Oslo

Peloton er opptatt av sykkelkultur, og byr på mer enn reparasjon. De arrangerer sykkelturer, foredrag og har sykkelinspirert bar som blant annet serverer pizza.

sykkelhjul

Om du ikke er interessert i å få møkk under neglene, er det nok av andre som gjerne blir møkkete for deg.

Oslo Sykkelverksted

Sannergata 29a
0557 Oslo

Et av Oslos eldste sykkelverksteder. De utfører reparasjon og sykkelservice på alle vanlige sykler, og mekaniske reparasjoner på de fleste elsykler.

Oslo sportslager

Bernt Ankersgate 12

Verkstedet ligger cirka 150 meter fra butikken, og er et av Oslos største. Her kreves det at alle sykler som leveres for service skal være rengjort før levering dersom vask ikke bestilles. Unntaket er punktering.

Cycleriet

Ullevålsveien 37
0171 Oslo

Cycleriet åpnet verksted allerede i 1997, men har også begynt å selge sykler. Utfører service og reparasjoner på de fleste sykkelmerker.

Oslo Velo

Seilduksgata 23a
0553 Oslo

Oslovelo på Grünerløkka er både kafe og verksted. Her kan du levere sykkelen uten forhåndsavtale da de benytter et køsystem. Reparasjonskostnaden blir satt opp når det er din tur i køen, og avhenger helt av type sykkel og tilstand.

sykkelreparatør
Smart reise
Slik reparerer du sykkelen din selv

Majorstuen sykkelverksted

Hjelmsgate 5
0355 Oslo

Et tradisjonelt sykkelverksted som lover kort reparasjonstid. Vanligvis kan sykkelen hentes samme dag hvis den leveres før 12, men de informerer også om stor pågang i forbindelse med korona.

EVO Elsykler

  • Verksted Vest

Engebrets vei 3

0275 Oslo

  • Nydalen

Gjerdrums vei 5,

0484 Oslo

EVO selger elsykler og lastesykler. De utfører service på alle elsykler med BOSCH-motor. Booking på nett.

 

sykkel

Lagringsplass er en utfordring, så mange verksteder har høyt tempo og reparerer innen 48-timer.

Bike Fixx Røa

Vækerøveien 203a
0751 Oslo

Lover å fikse sykkelen innen 48 timer, både for private og bedrifter. Har en mobil enhet som kan bestilles for serviceoppdrag hos bedrifter, skoler eller organisasjoner.

Eiriksgate sykkelverksted

Eiriksgate 4
0650 Tøyen

Verksted med lang erfaring og stort delelager, samt brukte sykler for salg. Leier også ut eldre sykler til film og reklame.

Glåmdals Sykkel & verksted

Maridalsveien 15e
0178 Oslo

Verkstedet på Vulkan drives av to karer som til sammen har over 50 års erfaring i bransjen. Mekker alt av sykler og cargosykler, og kan også bygge sykler etter kundens ønske.

Mora di sykkelverksted

Brobekkveien 54
0598 Oslo

Verkstedet i Vollebekk Fabrikker utfører alle typer reparasjoner, men av plasshensyn tar de ikke imot transportsykler. Hvis sykkelen er veldig skitten tar de et tillegg på 200 kroner.

Frogner sykkelverksted

Erling Skjalgssonsgate 23
0267 Oslo

Utfører små og store reparasjoner, og lover å levere samme dag eller senest dagen derpå. Verkstedet ligger i nye lokaler fem minutter fra Frogner kirke.

Felgen sykkelverksted

Maridalsveien 155
0461 Oslo

Felgen ble startet i 1979, og er dermed Oslos eldste sykkelverksted. Flere av byens sykkelreparatører har fått sin opplæring her.

Birk sport Oslo sykkelbutikk & sykkelverksted

Marcus Thranesgate 2
0437 Oslo
Sykkelkjeden Birk sport har også erfarne mekanikere som har som mål å klargjøre eller reparere sykkelen din innen 48 timer.

Fagerborg sykkelverksted

Sorgenfrigata 39b
0365 Oslo

Et lite, men tradisjonsrikt sykkelverksted i Sorgenfrigata. De har ikke nettside, men er aktive på Facebook, der de informerer om kapasitet og nyheter.

Sykkelkjøkkenet SKO

St.Halvardsgate 18
0192 Oslo

Drives av en ideell forening, som har som mål å bygge en sykkelkultur i Oslo. De lærer bort hvordan man vedlikeholder, reparerer og håndterer en sykkel. Frivillige hjelper kunder som kommer innom med å fikse syklene sine – og hjelp til selvhjelp er filosofien deres.

Ekeberg Sykkel & skiverksted

Ollev. 1
1182 Oslo

 

D20 Sykkelhub

Dælenenggata 20
0567 Oslo

Et sykkelverksted og nærmiljøsenter drevet av Flyktningeavdelingen i Bydel Grünerløkka.

 

SykkelXpressen

Et mobilt sykkelverksted som opererer i Oslo og Lørenskog-området. Deres servicebil har alt de trenger for å reparere sykkelen din hjemme hos deg. Er det store reparasjoner, henter de sykkelen og leverer den når den er ferdig reparert.

Spinn.no

Kirkeveien 40
0368 Oslo

Stor butikk rett ved Frognerparken som også har et godt verksted.

Fossheim sykkelservice

Haslevollen 3
0579 Oslo

Verksted med serviceassistenter som har tilrettelagt arbeid og ulike funksjonshemminger. Her får du mulighet til både å støtte godt arbeid og få sykkelen fikset til en rimelig penge.

 

Sentrum sykkelverksted

Storgata 93
0182 Oslo

RE-Sykkel AS

Skovveien 13

RE-sykkel har hatt åpent siden 2.mai 2019, og er godt etablert i et hyggelig nabolag. De er også aktive på Facebook!

Sykkelpikene

Storgata 93

Stort verksted som reparerer de fleste transport- og elsykler. Timebestilling.

Pers elsykler

Oppsalstubben 3

Pers Bil selger oså elsykler og har eget sykkelverksted. Tomebestilling. Åpent mandag-lørdag.

sykkelreparatør

Oslo har mange erfarne sykkelreparatører som holder hjulene i gang.

Hva koster det?

Prisene varierer ganske mye fra sted til sted. De fleste legger ut prislister på sine nettsider, så det kan være lurt å sjekke før du velger verksted. Dette er likevel omtrent hva du kan forvente deg:

Mange opererer med servicepakker – gjerne tre ulike typer. Forhør deg om innhold og pris.

  •  Lett service, som vask og smøring: Ligger ofte på 450 kroner og oppover
  •  Standard service, kan blant annet inneholde bytte av bremseklosser og justering av luft i dekk: Mellom 500 og 800 kroner.
  • Full service / premium; vil også kunne inneholde full sikkerhetssjekk og skifte av wire, kassetter og andre slitte deler: mellom 1500 og 2500 kroner
  • Deler kommer som regel i tillegg til servicepris.
  • Timepris på reparasjoner ligger ofte på 500 kroner og oppover
  • Er sykkelen veldig skitten? Vær klar over at mange verksteder tar et gebyr for dette på mellom 200-350 kroner
  • Enkelte verksteder kan hente sykkelen din eller komme til deg, for et ekstra tillegg. Ligger gjerne på 400 – 800 kroner
  • Har du transportsykkel / lastesykkel? Hør om verkstedet tar ekstra betalt for plassbehov.

 

Torunn Brånå sykler på foran trær på Sagene.
Smarte folk
Slik sykler du trygt hele vinteren