Ragn-Sells og Bring tar med #älskadestad-prosjektet fra Stockholm til Oslo.

8. april åpnet de sammen med KLP #ELSKEDEBY med samlastsenter ved Oslo Sentralstasjon. Gjennom #ELSKEDEBY samarbeider de ulike aktørene om å frakte pakker inn og avfall ut av byen – utslippsfritt. Prosjektet har som mål å redusere CO2-utslippene fra transportene med 70 prosent innen 2023, og er et glimrende eksempel på hvordan samarbeid på tvers av bransjer er et viktig verktøy for å redusere utslippene fremover.

Dette er Næring for klima: Les årsrapporten for 2018

Nøyaktig en måned senere åpnet byens andre samlastsenter, DB Schenkers Oslo City Hub på Filipstad. Samlastsenteret blir sentralen for selskapets lastesykler, som allerede er velkjente i bybildet, samt åtte splitter nye elvarebiler fra MAN. DB Schenker forteller at varer skal kunne fraktes helt utslippsfritt innenfor Ring 3 i Oslo allerede neste år.

Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge

På siste nettverksmøte fortalte Ikea om ambisjonene sine for utslippsfri transport innen 2025 – og nå har de startet på reisen! I samarbeid med Bring starter Ikea nå utslippsfri varelevering i Oslo-området med de første elvarebilene, som lades opp av hurtigladere på lasterampen ved varehusene. Ikea viser med dette hvilken viktig rolle innkjøperne av transporttjenester spiller i å akselerere omstillingen gjennom å stille krav til utslippsfri transport.

Vi i Klimaetaten og Næring for klima gratulerer Ragn-Sells, Bring, KLP, DB Schenker og Ikea!