Omvisning på Øyafestivalen

Tekst Øyafestivalen / Mia Frogner, miljøsjef

Kjære venner og samarbeidspartnere i Næring for klima!

Vi ønsker å invitere dere til omvisning på festivalområdet på Øyafestivalen 2022. Etter to år med pandemi og ingen festival, er det fantastisk å endelig kunne ønske publikum, artister og gjester velkommen til Tøyenparken igjen.

Under besøket vil vi vise dere vår egen miljøstasjon, scener, festival- og matområdet, og vi får treffe festivalsjefen, partneransvarlig og vår egen dyktige miljøsjef.

Tid/sted: Torsdag 11. august kl 14.30-16.30.
Vi møtes utenfor inngangen til gamle Munchmuseet.

For nesten tjue år siden satte vi oss et hårete mål: Øya skulle bli verdens grønneste festival. Både fordi festivaler har et stort ansvar for ikke å bli en arena for bruk og kast – men også fordi vi så at vi kan bruke arrangementet til å vise fram de gode klimaløsningene. En festival er som en liten by. I løpet av noen uker i august er Øyafestivalen en mellomstor, norsk by med 20 000 innbyggere med kontorbygg, veier, toaletter, restauranter, belysning, barer, bibliotek, renovasjon, natur, kultur, sykkelparkeringer, butikker og møteplasser.

I dag er Øyafestivalen en av verdens grønneste festivaler og en pioner på feltet. Miljøtema i 2022 er “Bærekraftig mat”. Øyafestivalen har lenge jobbet målrettet med å redusere eget utslipp og hindre matsvinn. I år har vi fordypet oss ytterligere i hva bærekraftig mat og -produksjon er. Vi ser på matens rolle i klimakrisen, og på råvarenes utslipp.

Under omvisningen vil vi også ha et fokus på vårt arbeid mot en utslippsfri anleggsplass, og arbeidet med å bli kvitt engangsplast på arrangementet.

Kort om Øyafestivalen 2022:

  • I år er det 23 år siden Øyafestivalen ble arrangert for første gang.
  • Vi er nå en av Norges største festivaler med et totalt besøk på 90 000 over fire dager.
  • Mer enn 200 artister innenfor pop, rock, metal, jazz, hip hop og undersjangrer spiller på Øyafestivalen.
  • Miljø – Øyafestivalen (oyafestivalen.no)

Vi ønsker dere hjertelig velkommen til årets festival 🙂

NB! Påmelding her innen 5. august.

Vennlig hilsen alle oss i Øyafestivalen