Slik søker din bedrift om støtte til solceller

Lyst til å installere solceller, men usikker på hvordan du går frem for å søke om støtte? Her er oppskriften!

Nå øker kommunen satsene og gjør det enda mer lønnsomt å kjøpe og installere solceller! Sjekk www.klimatilskudd.no for mer informasjon.

1. Finn den beste løsningen for å få solceller

Først må dere finne ut av hva slags løsning som passer best for din bedrift. Her kan det være lurt å få hjelp av en rådgiver. Både leverandører og konsulentselskaper tilbyr rådgivning for solceller. Mange leverandører har flinke rådgivere, men husk at de kan ha en egeninteresse i at dere velger et dyrt anlegg.

Psst: Kjenner du til Oslos solkart? Her finner du mye nyttig informasjon!

Smarte folk
Et klimavinnende borettslag

2. Må dere ha byggetillatelse?

Topp – dere har funnet en god løsning. Nå må dere sjekke om dere trenger å søke om byggetillatelse fra Plan og bygningsetaten. Det er viktig å ha det formelle i orden!

3. Hent inn pristilbud

Hent inn pristilbud på et solcelleanlegg fra leverandør. Sørg for at alle kostnader er spesifiserte og at anleggets effekt i kWp er oppgitt i tilbudet.

4. Søk om støtte til solceller!

Nå er dere klare til å søke om støtte. Dere kan få støtte til både rådgivningskostnadene og til selve solcellene. Husk at dere må søke FØR inngåelse av avtale med en solcelleleverandør! Dette kravet gjelder ikke for rådgivningstjenester, de kan fint bestilles før dere søker.

5. Søknaden skal til Klimatilskudd.no

Send inn en søknad på https://klimatilskudd.no/solcelletilskuddet. Tilbudet fra leverandøren skal legges ved søknaden. I tillegg oppgir dere eventuelle rådgivningskostnader. Du får svar på søknaden innen 14 virkedager. I svaret får du også en lenke til ferdigmeldingsskjema.

6. Godkjent søknad= avtal med leverandør

Når søknaden er godkjent kan dere inngå avtale med leverandøren og starte med installasjonen. Snart har dere solceller på plass!

7. Send ferdigmelding til Klimaetaten

Hurra, nesten i mål! Når solcellene er på plass har tiden kommet for å sende inn en ferdigmelding til Klimaetaten. Ferdigmeldingen skal inneholde sluttrapport, fakturaer og betalingsdokumentasjon fra solcelleleverandøren. I sluttrapporten skal effekt i kWp oppgis.

Hvis dere har brukt en ekstern rådgiver legger dere ved tilbud og betalingsdokumentasjon fra rådgiveren.

8. Gratulerer med nytt solcelleanlegg (og pengene er på konto)

Når kostnadene er godkjent triller støtten inn på konto. Gratulerer med nytt solcelleanlegg!

 

mann på tak
Smarte folk
Med solceller på taket går borettslaget aldri tom for energi