Nå kan de lade alle elvarebilene på jobb

Akershus Vask er en av flere bedrifter som har fått støtte til å installere ladere til sine syv elvarebiler. Nå kan også din bedrift motta støtte fra Oslo kommune til oppgradering og etablering av ladeinfrastruktur og ladeboks.  

Tekst Redaksjonen Foto Ronny Boysen

– Tidligere var jeg ikke så opptatt av hverken miljø eller elbiler. Jeg synes de hadde for kort rekkevidde og tenkte de ikke ville funke, forteller sjef og daglig leder hos Akershus Vask, Celik Oktay.  

– Etter hvert som jeg lærte mer om miljø, skjønte jeg at vi alle må bidra. Da begynte jeg å endre tankegang rundt dette. I 2018 ble vi for første gang miljøsertifisert. Jeg undersøkte mer om elvarebiler, og fant ut at det hadde kommet flere varebiler med bedre rekkevidde på markedet, fortsetter han.  

elvarebil, elektriske varebiler
Smart reise
Her er de beste grunnene til å kjøpe el-varebil

Hvem er Akershus Vask?

Akershus Vask er et lokalt vaskeri i Oslo som driver utleie av matter, logomatter og mopper, og vask av disse. Vaskeriet utfører også tepperens. Kundene er ulike bedrifter i Oslo og Akershus – og noen ganger også utenfor fylkesgrensene.  

I 2021 oppdaget Celik Oktay Maxus e-deliver 9. Han så at blant annet Posten hadde flere av disse. Den virket bra med tanke på kjørelengde, og derfor kjøpte de en for å teste ut.   

Sjef og daglig leder for Akershus Vask Celik Oktay.

Sjef og daglig leder for Akershus Vask Celik Oktay.

Etter en måneds testing var de så fornøyde at de kjøpte fem til.  

– Da måtte vi også endre på ladeområdet og kjøpe flere ladere. Vi ønsket å ha til sammen seks Maxus elvarebiler, og en lader til hver. Jeg undersøkte og så at det eksisterte en tilskuddsordning for etablering av ladeinfrastruktur. Vi fikk støtte til dette av Oslo kommune. Denne prosessen gikk veldig raskt, og nå er jo alt på plass, sier Celik Oktay.

Søk du også 

Din bedrift kan også motta tilskudd til oppgradering og etablering av ladeinfrastruktur for å gjøre det enklere å lade elbil og elvarebil på jobb. Du kan også få støtte til ladeboksen. 

Teknologirådgiver i Klimaetaten, Bergljot Tjønn.

– Vi er glade for å kunne tilby denne tilskuddsordningen. En av de avgjørende faktorene for at bedrifter velger elektrisk er at de har tilgang på ladere. Med denne ordningen håper vi at flere investerer i både elvarebil og ladeinfrastruktur, sier teknologirådgiver i Klimaetaten, Bergljot Tjønn. 

Tilskuddene gis til faste installasjoner som bedriften selv eier, og er maksimalt 30 % av godkjente investeringskostnader. Det er begrenset til 15 000 kroner per ladepunkt.   

  • Søk om støtte til ladeinfrastruktur for din bedrift her! 
elvarebil
Smart reise
Elvarebil har gitt dem billigere parkering, bom og drivstoff