Sjekk disse sykkelrutene!

Stadig flere og bedre sykkelveier gjør det enkelt å sykle i Oslo. Her har noen smakebiter på hvor fort og fint det kan gå når du velger tohjulingen i byen!

Tekst Lise H. Eide Foto Arkiv

Fra Fossum til Nydalen, gjennom sentrum mot Bygdøy og fra Oppsal via Helsfyr. Sykkelveiene i Oslo blir stadig flere og bedre. Det kan være mye tid å spare for den som gjør seg kjent med de  mange sykkelrutene. Og det gjelder å oppdatere seg, for det kommer stadig flere!

Allerede finnes det  234 tilrettelagte kilometer med vei for sykkel i Oslo. Og kommunens sykkelsatsing har gitt resultater. I årets ti første måneder viste sykkeltellerne i Oslo en økning i trafikken på 34 prosent, sammenlignet med i fjor. I september og oktober var sykkeltrafikken 50 prosent høyere enn i de samme månedene i 2019.

Vi har samlet noen populære sykkelstrekninger og filmet forslag til rute. Dette er transportetapper som Oslos syklister selv har gitt tilbakemeldinger på at de ønsker å ta en nærmere titt på. Med 360-graders video har vi dokumentert den ruten vi vil anbefale, enten fordi den er raskest, tryggest eller rett og slett finest!

Ta en titt og se om du er enig – eller kanskje vet du om en enda smartere vei?

 Sjekk disse sykkelrutene

piggdekk til vintersykling
På sykkel
Med rett dekk blir vintersykling lett

Fornebu til Vulkan

Frysja til Grønland

Majorstua til Holbergs Plass

syklist i Oslo
På sykkel
10 råd på sykkelveien

Oppsal til Barcode

Bjølsen til Tonsen kirke

Slemdal til Grünerløkka

Smart reise
Enkelt med elsykkel – hele året

Mortensrud til Ekeberg

Fossum til Nydalen

Lyst å sjekke ut en av disse sykkelrutene? Her er litt nyttig informasjon for å komme i gang som syklist i Oslo. Tips oss gjerne om andre ruter!