Sjekk disse sykkelrutene!

Stadig flere og bedre sykkelveier gjør det enkelt å sykle i Oslo. Her har noen smakebiter på hvor fort og fint det kan gå når du velger tohjulingen i byen!

Tekst Lise H. Eide Foto klimaoslo.no arkiv

Fra Fossum til Nydalen, gjennom sentrum mot Bygdøy og fra Oppsal via Helsfyr. Sykkelveiene i Oslo blir stadig flere og bedre. Det kan være mye tid å spare for den som gjør seg kjent med de  mange sykkelrutene. Og det gjelder å oppdatere seg, for det kommer stadig flere!

Allerede finnes det  234  tilrettelagte kilometer med vei for sykkel i Oslo. Og kommunens sykkelsatsing har gitt resultater; ferske tall for Oslo viser at det var 54 prosent flere passeringer over sykkeltellerne i september i år enn september 2019.

Vi har samlet noen populære sykkelstrekninger og filmet forslag til rute. Dette er transportetapper som Oslos syklister selv har gitt tilbakemeldinger på at de ønsker å ta en nærmere titt på. Med 360-graders video har vi dokumentert den ruten vi vil anbefale, enten fordi den er raskest, tryggest eller rett og slett finest!

Ta en titt og se om du er enig – eller kanskje vet du om en enda smartere vei?

 Sjekk disse sykkelrutene

Kraftig vekst i sykkeltrafikken i Oslo
Smart reise
Eksplosiv vekst i sykkeltrafikken

Fornebu til Vulkan

Frysja til Grønland

Majorstua til Holbergs Plass

Oppsal til Barcode

Torunn Brånå sykler på foran trær på Sagene.
Smarte folk
Slik sykler du trygt hele vinteren

Bjølsen til Tonsen kirke

Slemdal til Grünerløkka

Mortensrud til Ekeberg

Oppsal til Helsfyr

Fossum til Nydalen

Lyst å sjekke ut en av disse sykkelrutene? Tips oss gjerne om andre ruter!