Gleder seg til gratiskonsert i bilfritt miljø

Lørdag 23. september blir Møllergata gjort om til en liten konsertarena. Da inviterer platebutikken Big Dipper til minifestival.

Tekst Martine Gulbrandsen Foto Fartein Rudjord

Konsertene i Oslo sentrum blir holdt i forbindelse med Oslo Byliv som arrangeres for å feire den positive endringen som har skjedd i bykjernen den siste tiden. Platebutikken har holdt hundrevis av konserter i lokalene sine opp igjennom årene. Fra de holdt til i gamle Torggata bad og siden de flyttet opp i Møllergata for fem år siden har butikken vært en viktig arena for musikk. Konsertene som Tusmørke, The Switch og Hilma Nikolaisen holder på lørdag blir de aller første konsertene Big Dipper holder utendørs i Møllergata.

 

Vi er overbevist om at dette blir skikkelig gøy.

Eivind Eide Skaufjord, redaktør for Big Dippers nettmagasin

 

Et livlig byrom

De første bilfrie prøveprosjektene i Oslo sentrum har åpnet for mer byliv, flere sitteplasser, sykkelveier, lekeplasser, uteserveringer, utekontorer og kunstinstallasjoner. Det har også åpnet for mer aktivitet og handel. Dette feires med en bylivsdag i sentrum, og minifestivalen utenfor Big Dipper er ett av mange arrangementer som arrangeres denne dagen.

– I vår ende av Møllergata har det skjedd ting, det ser mye triveligere ut og møblene brukes både av oss når vi tar en femminutter i fint vær, av kunder og av ungdommene fra Unginfo i lokalet ved siden av, sier Eivind Eide Skaufjord, redaktør for Big Dippers nettmagasin.


Møllergata viser vei

Søndre del av Møllergata har fått et realt løft med et stort, utendørs oppholdsrom som inviterer til bruk. Området er utstyrt med fargespreke utemøbler fra Vestre, plantekasser, nye sykkelstativer og e-benker med innebygd wifi hvor du både kan slappe av og lade mobilen. Fortauet er fargemarkert og gjort bredere for å gi bedre plass til aktivitet. Blomster, urter og planter bidrar til å gjøre området triveligere, og plantekassene er fylt med alt fra mynte og timian til jordbær og lavendel. Området har fått nye vanlige sykkelstativ, og nye bysykkelstativ. Nå håper gjengen hos Big Dipper at oslofolk vil ta turen til gata på lørdag.

– Vi håper og forventer at det kommer mange barnefamilier tidlig. Den første konserten for dagen, med Tusmørke, er en barnekonsert. Vi er overbevist om at dette blir skikkelig gøy. De to neste konsertene, med Hilma Nikolaisen og The Switch (henholdsvis Spellemann-nominert og Spellemann-vinner), blir neppe mindre fantastiske. Så alle som liker bra musikk burde rett og slett ta turen, oppfordrer Eide Skaufjord.

For å feire bredden i Oslos byliv arrangeres en rekke aktiviteter, opplevelser og kulturarrangementer fra morgen til kveld, flere steder i Oslo sentrum på lørdag. Arrangementene er gratis for alle og passer for både store og små.

PROGRAM FOR OSLO BYLIV

11.00 – 15.00: Generation Games

Sted: Kongens gate, Grev Wedels Plass og Bankplassen

En aktivitetsdag for alle generasjoner full av lek og moro. Hvert lag må bestå av minst to generasjoner. Aktiviteter inkluderer blant annet bandy, sjakk, volleyball, gåfotball, petanque og mye annet.

11.00 – 17.00: Barnas Open House Oslo

Sted: Øvre Slottsgate, utenfor Sentralen

Aktiviteter og underholdning for barn og ungdom. Bli med å bygge, tegne og oppleve arkitektur og byplanlegging. Det vil være morsomme verksted, aktiviteter og underholdning.

13.30 – 17.00: Minifestival

Sted: Møllergata sør, utenfor Big Dipper

Big Dipper inviterer til en intim musikkopplevelse i det nyoppussede området utenfor sine lokaler. Få med deg Tusmørke, The Switch og Hilma Nikolaisen!

19:00 – 22:30: Utekino

Sted: Fridtjof Nansens plass, foran Oslo Rådhus

Bli med på en filmopplevelse utenom det vanlige foran Oslo rådhus. Vi viser den Oscar-vinnende filmen La la land og varmer opp med kortfilmer fra fortidens Oslo.

Les mer om bilfritt byliv her! 

 

Andre ting du kan oppleve den 23. september:

10.00 – 18.00: Markedsdag i Oslo sentrum

Sted: Karl Johans gate og sidegater

10.00- 19.00: Matstreif – Norges største matfestival

Sted: Rådhusplassen og Kontraskjæret

Hele dagen: Open House Oslo – 100 hus og hager åpnes for besøk

Sted: Oslo og Akershus