Group 2 Copy

Ta med barnebarna på Generation Games

Lørdag 23. september arrangeres Generation Games i Oslo for første gang. Nå oppfordres både små og store til å ta fram konkurranseinstinktet og bli med på moroa!

Tekst Martine Gulbrandsen Foto Simen Øvereng

Generation Games er ett av flere arrangementer som arrangeres i forbindelse med Oslo byliv. For å feire bredden i Oslos byliv blir det aktiviteter, opplevelser og kulturarrangementer fra morgen til kveld, flere steder i Oslo sentrum. Arrangementene er gratis for alle og passer for både store og små. Mellom kl. 11.00 og 15.00 blir det Generation Games i gatene rundt Bankplassen.

– Vi har hørt om Bylivsdagen, og trenger så absolutt hjelp til å finne på noe å gjøre med ungene. Så dette ønsker vi virkelig velkommen, sier Guri Monsen og Ole Andreas Dahl som er klare for å ta med barnebarna Iben (5) og Aslak (2) til Generation Games i helgen.  

 

Gjør som Guri Monsen og Ole Andreas Dahl og ta med barnebarna på Generation Games.

 

Et livlig byrom

De første bilfrie prøveprosjektene i Oslo sentrum har åpnet for mer byliv, flere sitteplasser, sykkelveier, lekeplasser, uteserveringer, utekontorer og kunstinstallasjoner. Det har også åpnet for mer aktivitet og handel. Dette feires med en bylivsdag i sentrum, og Generation Games er ett av mange arrangementer som arrangeres denne dagen. Konseptet Generation games baserer seg på å knytte generasjoner sammen gjennom inkluderende aktiviteter. Arrangementet slår et slag for inkluderende byliv og har blitt arrangert over store deler av verden, blant annet i Sveits og Tanzania.

 

Oslo kommunes bylivsatsning skal føre til at byen vår blir grønnere og mer levende. Tiltakene skal sørge for mer liv i gatene og flere hyggelige møteplasser.

Anne Berit Rafoss, spesialrådgiver i byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester
En by for alle 

– Oslo kommunes bylivsatsning skal føre til at byen vår blir grønnere og mer levende. Tiltakene skal sørge for mer liv i gatene og flere hyggelige møteplasser. I tillegg til å jobbe mot å bli grønnere, jobber Oslo også for å bli en aldersvennlig by, sier Anne Berit Rafoss, spesialrådgiver i byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester. Oslo er medlem i Globalt nettverk for aldersvennlige byer og samfunn, etablert av Verdens helseorganisasjon (WHO). Det internasjonale nettverket jobber for å hjelpe byer med å takle utfordringene knyttet til den raske økningen i antall eldre og økt urbanisering. Utendørsområder og fysisk aktivitet er et av satsningsområdene i arbeidet om å bli en aldersvennlig by.

– Generation Games er et inkluderende utendørsarrangement for folk i alle aldre som bidrar til å motkjempe aldersdiskriminering mot eldre ved å inspirere til kontakt på tvers av generasjoner, sier Rafoss.

Lek og moro har ingen aldersgrense

Under Generation Games blir det lek, utfordringer og opplevelser for alle som har lyst til å ha en morsom lørdag. Det oppfordres til å stille med lag som består av minst to generasjoner. Ta med deg bestemor, pappa, barnebarn, naboen, tantebarnet, grandtanta, kusina eller kompisen din og vær med på en spennende dag i Oslo sentrum, helt uten biltrafikk og aldersgrenser. Hele 17 ulike aktiviteter arrangeres, deriblant bandy, sjakk, dans, golf, volleyball, gåfotball og pétanque. Aktivitetene arrangeres på Bankplassen, Grev Wedels plass og i Kongens gate.

 

PROGRAM FOR OSLO BYLIV

11.00 – 15.00: Generation Games

Sted: Kongens gate, Grev Wedels Plass og Bankplassen

En aktivitetsdag for alle generasjoner full av lek og moro. Hvert lag må bestå av minst to generasjoner. Aktiviteter inkluderer blant annet bandy, sjakk, volleyball, gåfotball, petanque og mye annet.

11.00 – 17.00: Barnas Open House Oslo

Sted: Øvre Slottsgate, utenfor Sentralen

Aktiviteter og underholdning for barn og ungdom. Bli med å bygge, tegne og oppleve arkitektur og byplanlegging. Det vil være morsomme verksted, aktiviteter og underholdning.

13.30 – 17.00: Minifestival

Sted: Møllergata sør, utenfor Big Dipper

Big Dipper inviterer til en intim musikkopplevelse i det nyoppussede området utenfor sine lokaler. Få med deg Tusmørke, The Switch og Hilma Nikolaisen!

19:00 – 22:30: Utekino

Sted: Fridtjof Nansens plass, foran Oslo Rådhus

Bli med på en filmopplevelse utenom det vanlige foran Oslo rådhus. Vi viser den Oscar-vinnende filmen La la land og varmer opp med kortfilmer fra fortidens Oslo.

 

Les mer om bilfritt byliv her!

 


Andre ting du kan oppleve den 23. september:

10.00 – 18.00: Markedsdag i Oslo sentrum

Sted: Karl Johans gate og sidegater

10.00- 19.00: Matstreif – Norges største matfestival

Sted: Rådhusplassen og Kontraskjæret

Hele dagen: Open House Oslo – 100 hus og hager åpnes for besøk

Sted: Oslo og Akershus