Se hvordan borettslaget ditt kan få 1 000 000 kroner til ladestasjoner

Les hvordan du går fram for å sette opp ladestasjoner i borettslaget eller sameiet – og hvordan du kan få støtte til å betale regningen.

Tekst Lise T. Vangerud Foto Oda Hveem

I juni åpnet Oslo kommune en ny tilskuddsordning for ladeinfrastruktur i borettslag. Borettslag og sameier i Oslo kan søke om tilskudd hele året. Slik gjør du det:

  1. Du kan søke hvis tilskudd skal gå til oppgradering eller etablering av ladeinfrastruktur i borettslag og sameier.
  2. Tilskuddet er maksimalt 20 prosent av godkjente investeringskostnader, og begrenset til 5000 kroner per ladepunkt det legges til rette for.
  3. Hvert borettslag og sameie kan få opptil 1 000 000 kroner i støtte.
  4. Her finner du all informasjon om søknadsprosessen!

 

Skal vi lykkes med å redusere utslippene fra trafikken, er vi avhengig av at borettslagene bygger ut ladepunkter for elbil i høyt tempo.

Heidi Sørensen, direktør i Klimaetaten

Transport står for to tredjedeler av utslippene i Oslo. Utbygging av ladeinfrastruktur er avgjørende for å øke andelen elbiler i trafikken.

– 70 prosent av boligene i Oslo er i borettslag og sameier. Skal vi lykkes med å redusere utslippene fra trafikken, er vi avhengig av at borettslagene bygger ut ladepunkter for elbil i høyt tempo, sier Heidi Sørensen, leder for Klimaetaten i Oslo kommune.

Hun forteller at kommunen allerede har fått henvendelse fra flere interesserte borettslag, og Sørensen forventer at støtteordningen vil bidra til rask etablering av flere ladepunkter.

Sjekk hvilke muligheter elbileierne i Røverkollen borettslag fikk da de installerte nye ladestasjoner!

Smart by
Slik fikk borettslaget hans egne ladestasjoner

Stortinget har nylig lovfestet retten til å få lade også i borettslag. Det er kun i spesielle tilfeller det kan nektes. Oslo kommune vil bidra til at lading blir mulig ved å støtte utbygging av det som trengs fram til ladepunktet.

– Hver fjerde solgte bil i Oslo er en elbil. Det er ingen tvil om at både beboere og boligkjøpere som vurderer borettslagsleiligheter vil vektlegge tilgang til lading. Derfor forventer vi stor pågang av søkere til den nye ordningen, sier Sørensen.