21. juni ønsket vikarierende byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad fem nye medlemmer velkommen inn i Næring for klima-nettverket.

Schibsteds bidrag til sirkulærøkonomi gjennom plattformen finn.no er velkjent for de fleste. Men visste du at gjenbruk gjennom finn.no sparte hele 0,5 millioner tonn CO2-utslipp bare i 2018? Fremover vil Schibsted også jobbe med miljøprosjektet Helthjem for å redusere utslippene fra distribusjonsnettverket sitt.

CEO i Schibsted Kristin Skogen Lund og byråd Arild Hermstad Fartein Rudjord

Pure Consulting er et velkjent fagmiljø innen bærekraftig forretningsutvikling. De jobber spesielt med strategiutvikling og –implementering med forankring i FNs bærekraftsmål.

Partner i Pure Consulting Kia Klaveness og byråd Arild Hermstad Fartein Rudjord

Fremtind ble etablert 1. januar 2019 etter fusjonen mellom forsikringsselskapene til SpareBank1 og DNB. Fremtinds bærekraftarbeid bygger på systematisk vesentlighetsanalyser. De fokuserer blant annet på bærekraftige innkjøp ved erstatningsoppgjør og incentivering av bærekraftig atferd hos kundene.

Administrerende direktør i Fremtind Turid Grotmoll og byråd Arild Hermstad Fartein Rudjord

Norbetong er en del av Heidelberg Cement, og leverer ferdigbetong til bygg- og anleggssektoren i Oslo. Norbetongs mål er å levere CO2-nøytral betong sett fra et livsløpsperspektiv innen 2030. Deres arbeid for å flytte transport fra vei til sjø vil spare Oslo for rundt 2000 lastebillass bare i år.

Administrerende direktør i Norbetong Otto Poulsen og byråd Arild Hermstad Fartein Rudjord

Bergans ønsker å være en foregangsbedrift for sirkulær økonomi i Oslo, og tilbyr tjenester som reparasjon, innsamling, ombruk, redesign og utleie. De jobber også med bærekraft i verdikjeden sin, blant annet gjennom å øke andelen fornybar energi hos leverandørene, og gjennom å benytte innfargingsprosesser som bruker mindre vann, energi og kjemikalier.

CEO i Bergans Jan Tore Jensen og byråd Arild Hermstad Fartein Rudjord

Vi ønsker alle fem velkommen i nettverket, og ser fram til videre samarbeid!

Fra venstre: Andreas Tveteraas (leder for klimaenheten i Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel), Heidi Sørensen (direktør i Klimaetaten), Kia Klaveness (partner i Pure Consulting), Yngvill Ofstad (Sustainability Developer i Bergans), Britt Nilsen (Head of Sustainability i Schibsted), Jan Tore Jensen (CEO i Bergans), Kristin Skogen Lund (CEO i Schibsted), Arild Hermstad (byråd for miljø og samferdsel), Otto Poulsen (adm.dir. i Norbetong), Ingrid Kvaløsund (miljøleder i Norbetong), Turid Grotmoll (adm.dir. i Fremtind), Cathrine Laksfoss (adm.dir. i Schibsted Distribusjon), Ingunn Lie (leder Næring for klima), Hanne Iversen Rye (leder for bærekraft i Fremtind). Fartein Rudjord