10 tips til en grønn og behagelig jobbreise

Folket har talt! Her er Osloborgernes reisehacks for en smart hverdag på skinner og to hjul.

Tekst Signe Marie Sørensen

Mulighetene for å reise miljøvennlig er mange, og alle monner drar på veien mot 1,5-gradersmålet. Noen kan bidra en dag eller to i uken, mens andre har tatt de gode vanene til et helt nytt nivå. Nøkkelen er å finne alternativene til en jobbreise som funker for deg. Her er gode tips å ha med seg på reiseveien.

1. God jobbreise med noe bra på øret

smart jobbreise
Kollektivreisen er en tidslomme i hverdagen. Bruk den til å slappe av med musikk, lydbok eller podcast mens andre tar seg av kjøringen.

2. Din egen kaffekopp

Skaff deg en termokopp for nytraktet kaffe «on the go», så blir eventuell ventetid på din jobbreise mye hyggeligere. Da unngår du å falle for fristelsen og kjøpe kaffe på farten, også. Billig og godt!

3. Husk proviant

Unngå rumlende mage og lavt blodsukker ved å ha med frukt eller nøtter i veska eller sekken. Kanskje kan du slå to fluer i en smekk og ta frokosten på farta, også?

4. Unngå hjelmsveis

smarte jobbreiserLite gira på flatt hår og lei frisyre etter en tur på sykkelen? Ha tørrsjampo i vesken så ser du fjong ut på null komma niks. Psst … Det finnes flere miljøvennlige tørrsjampoer å velge mellom.

5. Varme hender året rundt

Vil du teste ut vintersykling er såkalte styremuffer praktisk å ha. De festes på sykkelstyret og holder hendene gode og varme uten votter eller hansker.

6. Smarte klær

Nok et vintersyklingtips for deg som ikke er så glad i teknisk sykkeltøy. Med en god regnponcho du kan slenge utenpå vanlige klær, en ullvest under jakken og vanntette sko, er du langt på vei til en behagelig sykkeltur og jobbreise– også når gradene kryper nedover.

Smart reise
Enkelt med elsykkel – hele året

7. Spark mellom holdeplassene

Smarte jobbreiserInvester i din egen el-sparkesykkel eller benytt en av de mange leieordningene, og kom deg kjapt fra den ene holdeplassen til den neste. Her er det mye tid å spare, men obs obs – kjør forsiktig, ta hensyn til andre og bruk hjelm!

8.Velg og vrak blant plasser

På busstopp hvor mange skal av og du skal på, bruk inngangen lengst fremme. Da kommer du inn mens bussen fortsatt tømmes, og kan velge og vrake blant plassene.
Men husk at det kan være noen som trenger plassen mer enn deg. Se deg rundt og gi setet til gravide, eldre eller andre som er dårlige til bens

Smart reise
Elektrisk jobbreise på brett

9. Stå der mange sitter

Ergrer du deg over å alltid bli stående og dingle i stroppen på bussen? Plasser deg strategisk der mange sitter. Da er sjansen stor for at du får sitteplass innen kort tid.

smart jobbreise

10. Ta med strikketøyet

Benytt reisetiden til å skape noe fint. Ta med strikketøyet og la pinnene gå! Pleier det å være lite sitteplasser på ruten din, sjekk de neste tipsene.

Lykke til med ditt smart reise-prosjekt!